hoewerktvoipWat is VoIP bellen?

Wat is VoIP bellen? VoIP betekent Voice Over IP, dus spraak over het internet. Maar VoIP kan ook over intranet (dus een intern VoIP netwerk). Bijvoorbeeld wanneer u een VoIP telefooncentrale (PBX) thuis of in het bedrijf heeft.

Staat de centrale in een data center dan heet het Hosted VoIP of Hosted PBX. In de volksmond wordt VoIP ook wel internettelefonie, bellen via internet of internetbellen genoemd.

Deze uitdrukkingen zeggen eigenlijk precies wat VoIP is: een telefoongesprek via internet.
De telecomprovider bij wie het VoIP-abonnement loopt, transformeert de gesproken woorden (analoog) naar een digitaal signaal.

De digitale signalen worden bij de ontvanger afgeleverd in passende vorm (vaak weer terug naar analoog) zodat hij of zij de woorden kan horen. Een ander woord voor VoIP is SIP. SIP is het protocol waarover VoIP meestal communiceert.

SIP Trunking

SIP Trunk is een veelzijdige en kostenbesparende telecomoplossing.

Spraak en data lopen over dezelfde lijn: uw telefonie infrastructuur (ISDN) kan worden opgezegd. SIP Trunk biedt uw organisatie de voordelen van VoIP, met behoud van uw telefooncentrale op locatie.

Ideaal voor kleine of middelgrote bedrijven, die recent hebben geïnvesteerd in een eigen PBX-centrale.

teleworkers

Earth-connect-1_350pxWat is een SIP Trunk precies

Een SIP Trunk is te vergelijken met een ‘gewone’ telefoonlijn. Het verschil is dat inkomende en uitgaande gesprekken niet via een telefoonlijn lopen, maar via een datanetwerk of internetverbinding. Spraak- en dataverkeer lopen dus over één netwerk, in plaats van over twee gescheiden netwerken.

Indien gewenst kan de SIP provider (MyCore 4 telecom) uw gesprekken op het normale telefoonnetwerk terecht laten komen. SIP Trunks worden gebruikt in combinatie met een PBX-centrale. De voorspelling is dat SIP Trunk in de toekomst de nieuwe standaard zal worden in plaats van traditionele telefoonlijnen.