SIP Trunk: Waarom SIP Trunk?

Het grootste voordeel van SIP Trunk is de kostenbesparing. Deze kan oplopen tot de helft van uw huidige gesprekskosten. In tegenstelling tot bijvoorbeeld bij ISDN-30 , betaalt u per gesprekskanaal en niet per bundel gesprekskanalen.

Naast de kostenbesparing is ook de hoge mate van flexibiliteit een groot voordeel. Zo heeft u geen additionele hardware meer nodig, zoals een ISDN-30-kaart. De capaciteit, of bandbreedte, kan naar behoefte snel en eenvoudig worden verhoogd of verlaagd.

Het gebruikte type telefoontoestellen (analoog, digitaal of IP) is hierbij niet van belang. Bovendien volstaat met SIP Trunk één verbinding voor al uw multimedia-communicatie zoals voice, data en video.

Capaciteit internetverbinding

SIP Trunks maken gebruik van het internet. Afhankelijk van de door u gewenste hoeveelheid SIP Trunks heeft u wellicht aanvullende bandbreedte nodig. Hierbij is het echter belangrijk te weten dat als de SIP Trunks niet actief zijn, hun bandbreedte aangewend kan worden voor minder intensieve toepassingen zoals e-mail en ander webgebruik.

Bellen via VoIP is goedkoper dan bellen via traditionele telefonie zoals ISDN

SIP Trunk

U kunt uw SIP trunk gebruiken om over extra telefoon nummmers voor uw bedrijf te beschikken Wij bieden hiervoor een betrouwbare oplossing tegen de laagste kosten. Wij verbinden uw voip device via uw adsl- of kabel- aansluiting zodat u hiermee kunt bellen en een grote kostenbesparing kunt realiseren.

Met een sip-trunk beschikt u over:

 • Gratis onderling bellen (on-net)
 • Goedkoop bellen naar alle gewone telefoonnummers (off-net)
 • Met als optie: nieuw regionaal telefoonnummer of porteren huidige nummer
 • Meerdere telefoon nummers gelijktijdig actief op 1 trunk
 • Standaard 20 gelijktijdige gesprekken (is later verder uit te breiden naar behoefte)
 • Werkt op basis van het standaard SIP protocol samen met uw centrale
 • Werkt ook onafhankelijk van pc
 • Web-sms

voip-cartoonVoordelen van VOIP bellen:

 • Bellen via VoIP is goedkoper dan bellen via traditionele telefonie zoals ISDN
 • Gemiddeld 20% maar soms kunt u met VoIP tot 40% besparen op uw telefoonkosten (berekent op basis van de tarieven van VoIP provider MyCore-4-Telecom)
 • De kwaliteit van het signaal is ook beter bij VoIP
 • Een ander groot voordeel van VoIP is dat er meer dingen mogelijk dan alleen bellen op de traditionele manier. Zo kan je via VoIP beeldtelefonie (video bellen) realiseren en kan je overal waar je internet hebt bellen zoals thuis
 • Daarnaast worden bij VoIP aansluitingen vaak ook functionaliteiten van een telefooncentrale aangeboden zoals voicemail of doorschakelingen. Meestal gebeurd dit via Hosted VoIP (ook wel Hosted PBX genoemd)
 • Kantoor omgevingen met VoIP kunnen volstaan met minder bekabeling omdat de PC en de VoIP telefoon op een poort aangesloten kunnen worden
 • Het aantal gesprekken dat tegelijkertijd plaats kan vinden met VoIP over één netwerkverbinding is nagenoeg onbeperkt. Dit in tegenstelling tot een analoge verbinding waarbij u in gesprek bent als u aan het bellen bent
 • Slechts de snelheid (bandbreedte) van de verbinding en het abonnement bij uw VoIP provider beperkt het aantal gesprekken dat u tegelijkertijd kunt voeren met VoIP

Nadelen van VOIP:

Uiteraard zijn er ook nadelen bij VoIP. Met de traditionele telefonie hoeft u slechts een lijntje naar binnen te laten leggen, een telefoon aan te sluiten en u kunt bellen. Bij VOIP heeft u altijd een internetverbinding nodig. Maar heeft u eenmaal die internetverbinding dan kunt u er ook van alles mee.

Vaak wordt ook gezegd dat het een nadeel is dat je een speciale VoIP telefoon nodig hebt. Maar dit is niet noodzakelijk. Er bestaat betrouwbare apparatuur dat tussen ‘oude’ telefoontoestellen kan worden geplaatst zodat er toch gebeld kan worden met VoIP.

Bij grote oude kantooromgevingen kan het voorkomen dat het netwerk te oud is om VoIP goed te laten werken. Het netwerk zal dan dus geüpgrade moeten worden, iets wat sowieso aan te bevelen is met de eisen van de ICT vandaag de dag.

 

Voip-Mouse-BlueWat is een SIP Trunk precies

Een SIP Trunk is te vergelijken met een ‘gewone’ telefoonlijn. Het verschil is dat inkomende en uitgaande gesprekken niet via een telefoonlijn lopen, maar via een datanetwerk of internetverbinding. Spraak- en dataverkeer lopen dus over één netwerk, in plaats van over twee gescheiden netwerken.

Indien gewenst kan de SIP provider (MyCore 4 telecom) uw gesprekken op het normale telefoonnetwerk terecht laten komen. SIP Trunks worden gebruikt in combinatie met een PBX-centrale. De voorspelling is dat SIP Trunk in de toekomst de nieuwe standaard zal worden in plaats van traditionele telefoonlijnen.